Mini vacaciones - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Tessa Meerkerk - WaarBenJij.nu Mini vacaciones - Reisverslag uit Palma de Mallorca, Spanje van Tessa Meerkerk - WaarBenJij.nu

Mini vacaciones

Blijf op de hoogte en volg Tessa

23 Oktober 2012 | Spanje, Palma de Mallorca

Lieve familie en vrienden,

Mijn laatste update was op 30 september, dus het is wel weer tijd voor een nieuw verhaal.
In de week van 1 t/m 7 oktober, heb ik 6 dagen gewerkt. Op mijn enige vrije dag ben ik naar het centrum geweest, Ana moest een doos met spullen opsturen en souvenirs kopen en ik had toch niks beters te doen. Het weer die week was heerlijk en heb ik alle dagen na mn werk wel bij het zwembad gelegen. Op 7 oktober was el Clasico, ook wel Barca-Real Madrid. Ik heb met Ana in een barretje vlakbij het hotel de wedstrijd gekeken, en wat zijn die Spanjaarden gestoord zeg. Ik heb nog nooit zo naar een voetbalwedstrijd gekeken. Bij elk balcontact zitten de Spanjaarden op het puntje van hun stoel en vliegen ze bijna de lucht in. Gelukkig was de eindstand 2-2 en was het een gelijkwaardige wedstrijd!

De week van 8 t/m 14 oktober was weer een week met 6 dagen werk. Daarnaast ook weer veel naar het zwembad geweest. Aan het eind van de week was het tijd om afscheid te nemen van Ana, Dayana en Marcos. Hun stage zat erop en dat hebben we goed gevierd. Eerst donderdagavond al met wijntjes, vrijdag had ik een rustdag genomen maar waren zij uitgeweest, en zaterdag was hun afscheidsdiner. We hebben gegeten in een typisch spaanse tapasbar, super leuk en gezellig met lekker eten. Bij het diner was bijna al het personeel aanwezig, en dat was ook erg leuk, vooral om de mensen dan in hun dagelijkse kleding te zien, heel anders dan werkkleding! Daarna zijn we nog met een groot deel van het personeel wezen stappen, wat hilarisch was dat!! Super avond, veel gelachen, alleen erg jammer dat het voor een afscheid was.
Zondag 14 oktober was het dan ook zover dat Ana en Dayana weggingen, om 8u stond de taxi voor het hotel en konden zij weer naar huis!

Gelukkig kon ik ’s middags ook naar het vliegveld, alleen om mama op te halen!!!! Die kwam gezellig een weekje naar Mallorca, toch wel fijn dat de kamer niet ineens leeg was.
Nadat ik mama had opgehaald moesten we eerst naar een andere kamer verhuizen, ik zat in 216 maar moest met mama naar 120, dit zou voor 6 dagen zijn en dan zouden we zaterdag verhuizen naar 301 en daar zal ik als het goed is de rest van mijn stage blijven. Verder die dag niet zoveel gedaan, nadat al mijn spullen verhuist waren heb ik mama het uitzicht vanaf Hotel Horizonte laten zien en zijn we naar Porto Pi gelopen.

Maandag moest ik werken, mama had zich vermaakt om ‘even’ over de boulevard te lopen, daarna naar Porto Pi te gaan en ’s middags met mij naar Castel Bellver. Nou dat heeft ze geweten die avond en de volgende dag! Hahahaha, wat een spierpijn en dikke voeten had ze! Een stukje lopen kan hier wel, alleen moet je er rekening mee houden dat je of heuvel op loopt of een trap van meer dan 100 treden moet lopen! ’s Avonds hebben we heerlijk gegeten in een Amerikaans restaurant bij Porto Pi.

Dinsdag was mijn laatste dag werken voordat ik 4 dagen vrij had. Mama had het die dag maar rustig aan gedaan, en heeft zelfs lekker bij het zwembad gelegen. ’s Middags zijn we naar het centrum geweest en heb ik haar alle toeristische plekken van Palma laten zien. We hebben toen ’s avonds aan de voet van de kathedraal bij een italiaan gegeten.

Woensdag moesten we ineens verhuizen, eigenlijk was het dinsdag al de bedoeling dat we zouden verhuizen, maar de communicatie is hier niet al te best, dus ook daarin was iets misgegaan. Dus ’s ochtends hebben we eerst al onze spullen naar kamer 301 gebracht en zijn daarna met de bus naar Plaça d’Espanya gegaan, zodat we de trein naar Sóller konden nemen. Een super oud treintje, maar wat een mooie reis was dat! Eenmaal aangekomen in Sóller hebben we gelijk de tram gepakt naar Port de Sóller, even heerlijk over het strand gelopen en mama met haar voeten in de zee gestaan! Na een tijdje weer terug naar Sóller, daar nog rondgelopen en we hadden om 17.30 de trein weer terug naar Palma. ’s Avonds hebben we gegeten in een chinees restaurant bij Porto Pi.

Donderdag konden we de auto ophalen bij het vliegveld. Na eerst wat uitgeslapen te hebben, de bus gepakt naar het vliegveld. De auto ophalen was zo geregeld en binnen de kortste keren waren we op weg naar het noordelijkste punt van Mallorca: Cap de Formentor. Wat een geweldige autorit, vooral de laatste 20 kilometer waren indrukwekkend! Je rijdt over bergwegen, met haarspeldbochten en vooral een geweldig uitzicht. Halverwege kan je parkeren bij een uitkijkpunt, daarna kan je helemaal doorrijden tot het eind van het eiland. Daar staat een vuurtoren en heb je als het mooi weer is uitzicht op Menorca. Helaas was het bij ons wat minder goed, dus konden we Menorca niet zien. Op de terugweg zijn we nog gestopt bij Platja de Formentor (het strand) en daarna zijn we doorgereden naar Pollença en Inca. Pollença is een heel mooi dorpje, met schattige smalle straatjes. Inca was niet zo heel bijzonder, er was 1 lange straat met winkels en eerlijk gezegd hebben we zelf ook niet echt verder gezocht. ’s Avonds zijn we wezen eten bij een restaurant in Porto Pí. Aan het eind van het diner kwamen we erachter dat de ober Nederlands was. Super leuke en gezellige avond gehad, lekker nederlands kunnen praten en een goed contact gelegd voor de komende 3 maanden om daar regelmatig een biertje te gaan drinken en een hapje te eten.

Vrijdag hebben we het rustig aangedaan, zijn we in de auto gestapt en zijn we wat gaan rondrijden. We zijn in Santa Ponça, Peguera, Andratx en Port d’Andratx geweest, allemaal kleine dorpjes hier vlakbij Palma. ’s Avonds hebben we een menu van de MC Donalds gepakt.

Zaterdag was alweer de laatste volle dag met mama en met de auto. We zijn naar de oostkust gereden en hebben daar grotten bezocht. Super mooi, alleen hadden we van de licht- en geluidshow iets meer verwacht… beetje jammer. Daarna zijn we naar Porto Cristo gereden, een leuk dorpje met een strand. Mama heeft in de zee gezwommen, mij niet gezien, veel te koud! We hebben een groot deel van de middag op het strand doorgebracht. Op de terugweg nog in Manacor gestopt, maar daar was het uitgestorven en was er niet veel te beleven. Toch jammer, had gehoopt Rafael Nadal nog tegen te komen! :P Aan het begin van de avond hebben we de auto teruggebracht naar het vliegveld, en zijn we met de bus naar het centrum gegaan. Daar hebben we heerlijk aan de boulevard bij een Italiaans restaurant gegeten. Lekker goedkoop, voor €9,90 een 3-gangenmenu, dikke prima!

Helaas was het zondag de dag om afscheid te nemen, ik moest om 8u weer beginnen met werken, en mama zou om 8.20 de taxi naar het vliegveld nemen. Na een knuffel en een kus mama uitgezwaaid en daarna heel de dag aan het werk.

Het was een super week met mama, veel mooie dingen gezien en vooral genoten!
Helaas is nu de kamer weer leeg, is er niemand meer om tegenaan te praten… ik moet nog 1,5 week kamers poetsen en dan ga ik als het goed is op 1 november beginnen aan de receptie!! Ben wel toe aan afwisseling, dit werk is toch wel een sleur, heel leerzaam en ik heb het super naar mn zin gehad op de housekeeping, maar een andere uitdaging zal me goed doen.

Het verhaal is vrij lang geworden, ik ga het maar afsluiten. De volgende verhalen die jullie te horen krijgen gaan vast over mn gestuntel aan de receptie!

Heel veel liefs,
Un beso!
xxxxx

• 23 Oktober 2012 - 17:03

Ruby:

Heerlijk Tess, even een weekje wat anders!
    Voor je het weet zit jij ook weer in het vliegtuig terug!
    Geniet er nog van!
    xxxxxxxxxxx

• 23 Oktober 2012 - 18:13

Corine:

Hi Tessa,
    Leuk hoor om je verslag te lezen! Geeft ons een goed beeld van je leventje daar.
    Volgens mij heb je wel aardig je draai gevonden. Ik hoorde dat je ook al aardig kletst in het Spaans;) Leuk hoor!!
    Lekker dat je binnenkort met een nieuwe uitdaging kan beginnen.
    Lijkt me ook afwisselend om de verschillende onderdelen mee te maken.

Veel succes verder en we wachten weer nieuwsgierig op je volgende verslag!
    Groetjes en een dikke knuffel van Nick.

• 23 Oktober 2012 - 21:38

Thea:

Hoi super verslag! goed beeld van een hele leuke week samen. Ik heb genoten!

• 29 Oktober 2012 - 15:25

Mark:

Hoi Tessa, wat een leuk verslag. Gelukkig in het nederlands xD. Nog ff 1,5 week schoonmaken en dan de receptie. Suc6 daar en we wachten op je volgende verslag.
    Cya,
    Jolanda, Mark en de aanhang.